onsdag 18 maj 2011

The worst kind

Fan tro't... Airbag kommer från Katthult. Inte Auschwitz som Fröken trodde...

"'Roligt och roligt. Grisar ska inte ha roligt!' Det är mitt favoritcitat. Jag använder det jätteofta". No shit Airbag. Det sammanfattar både människosynen och den pedagogiska grundsynen. Nu är det kanske inte Anton i Katthult som påminner mest om Airbag... Han har i alla fall en del goda sidor. Kommandoran i fattighuset är mer representativ.

"Du verkar irriterad, Fröken?" Njae. Inte nu längre... Arbetslaget började i alla fall att så smått snudda vid en inledande diskussion om betyg, lärande och bedömning men beslutade sig på något konstigt sätt att försöka enas mot någon annan, yttre fiende, bara för att slippa bråka... Som vilken Bergman-familj som helst. See no evil, hear no evil, speak no evil.

Bekymret, som Fröken ser det är inte GY11, utan att Lpf94 passerade helt obemärkt. Skolans syfte är som sig bör, att skola arbetskraften. Om kvastarna ska sopa bra får man inte slarva med skaften. Spärrar och kvoter och testprogram är ett system för att sålla agnarna från vetet och föra var och en till hans rätta fålla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar