tisdag 17 maj 2011

Don't mention the war...

Så var det med det. Det har pratats mycket om revolution på bloggen. Kanske ända sedan den startades... Det har knutits nävar i byxfickor och klagats och gnällts hej vilt. Nu kanske det händer något. Fröken vill prata om bedömning på arbetslagsmötet. Och om prov, omprov och andra prov. Om varför det kommer studenter till Fröken som vill göra särskild prövning på en kurs det gått för en termin sedan, men fått IG på för att de inte gjort grammatikprovet, eller Grammatikprovet. Med stort G. Klätt med bladguld. Eller för att de bara gjort fjorton av femton muntliga redovisningar

Fröken vill nog också om varför Fröken måste lägga en massa tid på att låta studenter kompletteringsläsa för att man bara fått en enda möjlighet att visa vad man kan. Det är inte direkt så att en gymnasiekurs kan likställas med att dyka ner i en liten, liten tunna från hundra meters höjd, eller att landa en vinglig månlandare på månen.

Å andra sidan är inte tvåhundra luckövningar särskilt mycket kommunikation heller.

Nåja, vi får se var det landar. Fröken har i alla fall tagit ett litet, litet steg mot att bli en bättre och ännu mer rakryggad Fröken. Handsken är kastad. Tärningen lika så. Bollen är i rullning. Tåget har gått. Stubinen är tänd. Det blå skåpet har blivit bajsat i. The shit is on it's way to hit the fan.

Fröken kalkylerar med ett Blitzkrieg och en snabb övergång till en modern skola... Typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar