måndag 9 maj 2011

Skånetrafiken revisited

Nu har Fröken fyllt på sitt busskort. Med Visakortet. Och med tvåhundra spänn. Busschaffisen hade tydligen fel. Om det också.

Den konspiratoriske skulle kunna tro att Skånetrafiken är alliansägt, eftersom alla andra rabatter i detta landet numera reserveras för de som redan har sitt på det torra. Förmodligen, kanske till och med förhoppningsvis, är det inte så, men man undrar lite. 15 miljarder sägs det kosta att lösa barnfattigdomsproblemet i Sverige. Lika mycket som det senaste jobbskatteavdraget kostar... "Det ska löna sig att jobba".

Fröken blir jävligt irriterad på sånt. Inte att det ska löna sig att jobba, för det ska det, men när en blå regering låtsas verka för röda ideal för att fiska röster blir det ungefär som när nationalsocialister låtsas vara ett liberalt alternativ.

Vem är det EGENTLIGEN som tjänar på RUT- och ROT-avdrag? Ensamstående, deltidssjukskrivna småbarnsföräldrar gör det inte. Ungar i skolan gör det inte. Nu är ju liknelsen ett relativt långskott, men det brukar det ju vara när det handlar om Fröken, men det låter sådär att det i praktiken kan kosta tvåhundra spänn att åka buss en hållplats. Skånetrafiken ska som sagt slopa all kontanthantering på bussarna. Det går att fylla sitt JoJo-kort på bussen. Om du har ett annat kort och fyller på för tvåhundra pix. Tvåhundra pix kostar det således även att få ta del av de "generösa rabatterna" - som förmodligen knappast motsvarar den ränta Skånetrafiken får på mina pengar som jag låter dem förvalta på mitt JoJo-kort.

Kommer det att finnas myntautomater på busshållplatserna?

"Du kan betala via SMS." Det innebär i förlängningen att folk som inte har mobiltelefon inte kan åka buss. Kan tänkas att vissa som valt bort att ha mobil för att det är för dyrt också har valt bort bilen av samma anledning?

"Den förste juni kan du inte betala kontant på bussen. Hur tänker du lösa det?" Jag? Det är väl inte mitt fel? Det är ju en jävla fråga att ställa som säljare av en tjänst, men det går i fas med allt annat utvecklingsarbete i det här jävla landet - det viktiga är att förändra, inte nödvändigtvis förbättra. Allt avregleringsarbete har ju verkligen gjort världen bättre. Särskilt om du har ett telecomföretag, driver en tv-kanal, eller ett elbolag, eller ett apotek. Det har ju verkligen gjort det bättre för konsumenten, med en rättvisare prisbild och en ökad valfrihet. Alla gillar ju att till exempel betala tre TV-avgifter. "Tre TV-avgifter, säger du?" En till radiotjänst, en till digitaltvleverantören och en till till digitaltvleverantören eftersom du har två tv-apparater...

"Hm, det här var inte så strukturerat och välformulerat, Fröken. Argumentationen haltar betänkligt och är inte seriöst underbyggd med stabila fakta. Dessutom tappar du tråden minst en gång."

Skiter jag i. Det var Björn som skrev. Fröken har aldrig haft som ambition att vara en Ivar Lo-Johansson på ett enmanskorståg. Har du fler synpunkter?

Du kan dra åt helvete. Du vet säkert inte ens vem Ivar Lo-Johansson var.

2 kommentarer:

  1. Lite bittert idag?? Fröken behöver mer fika tror jag. Sött ska sött bli. Du är vad du äter.

    SvaraRadera
  2. Nä, bättre idag. Men Fröken behöver fika. Inte tu tal om saken. Men jag tycker fortfarande att det är fel i sak att du måste köpa ett rabattkort för minst tvåhundra spänn för att få åka buss "billigt"

    SvaraRadera