torsdag 12 maj 2011

På spaning efter den tid som flytt III

Fröken vill börja dagen med att gratulera Henke Larsson till ännu ett spanskt ligaguld! Barcelona vann i år igen... (Björn tjatar om att få skriva en blänkare om detta)

"Hur menar du nu, Fröken? Han har ju slutat för länge sedan?" Jo, kära läsare, det har han ju, men han har ju spelat där innan, eller hur? Och då borde han ju rimligen få en medalj i år också?

Så resonerar man ju i övrigt. Eller, ja, vissa i alla fall. Fröken lyssnade på Morgonpasset på väg till jobbet. I en nyhetssändning fick en stackars ung man komma till tals. Fröken har letat efter en länk för att för en gångs skull inte behöva komma med subjektiv andrahandsrapportering, men inte ens en så högstående nättidning som Aftonbladet har ens en notis om detta ofattbara brott mot demokratin, så ni får hålla tillgodo med Frökens version...

Jo, det vankas ju omval i Västsverige och nu har det kommit NYA röstlängder! Konsekvensen har då blivit att en del personer som flyttat ut har strukits från röstlängden. I Frökens bok är det då tämligen logiskt att man plockas bort? Du kan väl för fan inte begära att få uttala dig i en kommun som du inte ens bor i? Annars glömde Fröken rösta i ett par kommuner i förra valet.

I alla fall. Personen i fråga, vi kan kalla honom Ken, hade flyttat till en annan del av Sverige, men kände sig "bestulen på sin yttranderätt". En annan kvinna, vi kan kalla henne Barbie för att klargöra kopplingen till Ken, sade samma sak... "Jag vill ju kunna säga vad jag tycker också!" Starta en jävla blogg, då!

Du kanske skulle bott kvar? Syftet med mer lokala val är väl att just de som bor INOM det geografiska området ska få säga vad de tycker? Inte de som har bott där men INTE BOR där längre... Det är skillnaden om man jämför med Facebook

Fröken gillar yttrandefrihet, men ibland tycker hon att Voltaire hade rätt som var livrädd för att ge pöbeln medbestämmande. Istället förespråkade han en stark och rättvis envåldshärskare. Förslagsvis någon som Fröken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar