torsdag 19 maj 2011

Läsbarhetsindex

Fröken blev inspirerad av ett blogginlägg på Fredrik Backmans blogg. Om just läsbarhetsindex... Fröken körde ett test (http://www.lix.se/index.php) för att undersöka om hon var Max kaka eller Händelser vid vatten. Fröken är nog Rasmus Nalle för LIX-värdet för det senaste blogginlägget landade på makliga 29. Inte över sig svårläst med andra ord. Gott så, eftersom Frökens bäste vän Tegnér vid tillfälle sagt att "Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta". Visst. Tydlighet är en dygd.

Nyfiken och überanalytisk som Fröken är nöjde hon sig inte med det... Om undersökningen ska få ett någorlunda relevant utfall, så måste nog den undersökta textmängden överstiga ett enda litet inlägg. Det kan ju vara så att Fröken bara varit trött...

Tydligen kunde man få hela bloggen analyserad och då fick Fröken svart på vitt: LIX är bara blås. Hela bloggen landade på 23, och det är väl inte det som oroar Fröken egentligen, för ett lägre LIX-värde borgar för att även utbildningsbefriade karriärpolitiker som Björkis, eller vilken kommunal skolpolitiker som helst, kan hänga med i svängarna utan större problem. Nej, det som gör att Fröken slutar att lita på LIX är att den första svordomen kom på 47:e plats. Det var "jävla" och den hade använts fyra gånger. Fyra! Vad är det för jävla statistik? Fröken måste väl för helvete använt fler svordomar en "jävla"? Och fler gånger än fyra!

Du kan dra åt helvete, LIX.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar