onsdag 17 november 2010

The Soundtrack of My Life

"Det är för lite musik på bloggen, Fröken". Kanske det.

Fröken har klagat väldeliga på grundskolan här. "Nu när du har bytt, Fröken, fanns det verkligen ingenting som var bättre på grundskolan?" Jo. Kanske. Jo, förresten... En nackdel med vuxenutbildningen är att allt gör på mycket större allvar här. I Frökens värld är det viktigaste att aldrig ta sig själv på för stort allvar. Inte det man gör heller. Och, såklart att alltid alltid stavas med två l och att aldrig aldrig gör det. Bekymret är i så fall att själv komma undan med distansen, samtidigt som studenterna inte tappar fokus.

Där saknar Fröken musiken lite. Acceptansen för ljud i rummet var mycket större på grundskolan. Man gjorde Spotifyspellistor för olika klasser och för olika ämnen. "Du är en nörd. Fröken". Kanske, men det är min blogg, så jag skriver väl vad jag vill. Musik har alltid varit bland det viktigaste för Fröken och eftersom det blivit svårare att dyvla på folk på jobbet sånt som Fröken gillar numera, så kan man kanske göra det här...

Möjligen är det så att du, kära läsare, bevittnar något nytt nu. Som en Messiasankomst. Som ett positivt inslag på en annars cynisk, ironisk och sarkastisk sida.

Fröken har ett komplicerat förhållande med Annika Norlin och hennes svenska alias Säkert! Fröken kan inte riktigt bestämma sig. Fröken älskar artister som fokuserar på att berätta något. Som inte gömmer sig bakom något sliqt, överproducerat överkommersiellt krafs. Fröken tycker bäst om när det skaver lite. Eller mycket för den delen. Fröken läste en intervju med Annika Norlin där hon sa att hon ansträngde sig för att sjunga lite dialektalt och fult för att man inte skulle tappa fokus från texten. Det gillar Fröken.

Fröken är som sagt extremt ambivalent när det handlar om Säkert!. På vägen till jobbet idag spelades Dansa (fastän) på P3. Fröken faller direkt för första halvan och för briljanta textstycken som "Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals" och "Dåliga bandet jag tycker inte om er men ni täcker över ljudet av SMS som inte kommer".

Fröken gillar sånt, fastän hon, enligt elaka tungor, är för gammal för Bridget Jones.

Säkert! är Sex and the City från Norrland.

1 kommentar:

  1. Screw you freedom... Om du inte är en faktisk person. Å andra sidan, om du är en faktisk person som vill lura oskyldiga läsare till din sida med kopior av dyra klockor, så kan du... Ja. Om du nu tycker att Frökens blogg är så jävla bra, så vet du nog vad Fröken tänker säga...

    SvaraRadera