torsdag 4 november 2010

Remember, remember..

...the fitfth of November. Gunpowder, treason and plot.

I Frökens värld är det snarare den fjärde november det riktiga sveket äger rum. Förkyld! Fröken är förkyld! För helvete. Här går man och väntar på att få vara ledig i en vecka, och bara softa. Och, vad händer? Hur soft är det med lite huvudvärk, slem i luftrören och en aldrig sinande ström av snor. Klart, förvisso, så det är väl ingen dödlig åkomma... Men allvarligt talat?

Fröken har aldrig haft komplex för sin näsa innan, men nu börjar man ju undra... Dammbrottet i Ungern framstår som en utspilld äggkopp med vatten i jämförelse. Det som intresserar Fröken i sammanhanget, liksom damen på bilden, är - var kommer det ifrån? Och, är det likadant för alla? För, om frökens söta lilla näsa fylls med snor på två sekunder, vad snyter sig Zlatan i? Hur många rutor papper behöver han? När Fröken snyter sig ser det ut som när damen på bilden snyter sig... Det är kristallklart att man blir trött och besvärlig när man är förkyld med tanke på att all kroppens energi går åt till att producera snor.

I England slog man ihjäl Guy Fakwes för att han störde parlamentets öppnande med en liten bomb. Frågan är vem Fröken får döda för att hon blivit förkyld på sitt höstlov?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar