söndag 14 november 2010

Beat on the Brat

Fröken har varit på dubbla kalkonmiddagar den här helgen. Fröken misstänker att hon kommer att få mardrömmar i natt. Antingen om att någon ska stoppa henne full med fyllning, eller att hon kommer att bli tvingad att göra en magsäcksförminskning...

Kalkon är å andra sidan nyttig mat. Frukt också. Hoppas att äppelkaka med vaniljsås passerar som frukt.

Fröken har en gammal kollega som skriver åtgärdsprogram. Åtgärdsprogram på grundskolan är en skrattretande företeelse. Det är ett lika levande dokument som Dödahavsrullarna. Extra roligt är det i de lägena ledningen säger att man inte ska skriva något som man inte kan genomföra. Eller, med andra ord: "Undvik till varje pris åtgärder som kostar pengar. Det måste vara åtgärder som familjen gör själva, i hemmet. Utan någonsomhelst inblandning av någon i min personal, så jag inte behöver förnedra mig inför mina chefer genom att be om lite mer pengar."

Ärligt talat rektorn: Oliver Twist var en av de GODA karaktärerna i boken med samma namn. Det ska alltså inte vara DÅLIGT att be om mer mat om man svälter. Alltså ska det inte vara dåligt att som rektor säga att det ibland finns barn som behöver stöd för att klara målen. Ibland händer det att dessa åtgärder kostar pengar. Alltså borde man fundera vad en rektor har för arbetsuppgifter. Är det så att rektor är en pedagogisk ledare? Har man som pedagogisk ledare det yttersta ansvaret för måluppfyllelsen? Är det främsta målet för skolan att alla elever ska nå målen? Brukar elever ha IG som mål?

Frökens poäng är att det inte borde vara röda siffror i budgeten som avgör om en rektor ska få förnyat förtroende. Eller, det Fröken egentligen menar är att pengar som används för att elever ska få den hjälp som behövs för att nå målen inte ska ge några röda siffror.

Har Fröken sagt att hon tycker det är skönt att slippa vara en del av den organiserade brottslighet som kallas Grundskolan? GZ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar