söndag 26 september 2010

Tankesmedjan...

"Jag skriver inte för att kallas poet. Jag skriver för att slåss!" sade Strindberg. Swift å andra sidan skrev "för att förarga världen".

Varför skriver du, Fröken? Och varför droppar du namn? Det är så nittiotal.

Fröken skriver för att hon vill. Fröken har tjatat om mentalhygien och terapi under hela bloggens levnad. Så är det väl fortfarande. Delvis. Fröken är inte alls så bitter på jobbet som hon var innan. Alltså hjälper det att blogga.

Eller att byta jobb... Hönan eller ägget? Ägget eller hönan?

Å andra sidan finns det andra vinster med att blogga. Och det är att vältra sig i sin egen förträfflighet. Blygsam som Fröken är, så försöker hon att undvika det till varje pris, men ibland går det bara inte.

Fröken läser på... Upplysning och Romantik. Och Fröken känner igen saker.

Musik har alltid varit viktigt för Fröken. kanske till och med det viktigaste. Fröken läser Gullivers Resor och tänker på U2 och deras kanske sista riktigt bra låt - Van Diemen's LandRattle and Hum. Sen läser Fröken lite The Ancient Mariner och kan inte få Just Like Heaven ur huvudet... Spotify. Fan också... Fröken har inte tid med Spotify. Hon har lektioner att planera. Å andra sidan är ju kulturmissbruk en ursäkt så god som någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar