torsdag 30 september 2010

Rädda, larma, släck...

Fröken var med om en smått surrealistisk händelse igår. Kajans syster, Kajsa, var på Frökens konferens. Hon skulle informera om skaderapporteringssystemet Flexite, men Fröken satt bara och väntade på att Zunken och Tony skulle komma också...

Fröken var egentligen säker på att Kajan som karaktär var en räddningstjänstsatir. Det var det inte... Konferensen togs över av en nackstyv liten dam som skulle informera om vad fröken som arbetstagare fick och inte fick lov att göra i systemet, och vad Frökens chefer, enligt Kajsa, inte hade gjort.

Flexite kan man tydligen dela upp i tre grader: Hm... = risk, Oj! = tillbud och Aj! = skada. Fröken får bara lov att rapportera Hm och Oj. Aj måste Frökens chef rapportera. Sett med räddningstjänstögon, så skulle Fröken och alla andra kommunanställda inte göra annat än hela dagarna än att sitta inloggade på Flexite och rapportera potentiella hot. "Oj, det ligger takpannor på det där taket... Tänk om en trillar ner och dödar en förbipasserande. Och, där kör en buss! Hoppas ingen kliver ut framför den!"

Fröken förstår att det finns en vinst med ett sådant system, men att försöka lura i Fröken att en rapport i Flexite skulle vara något annat än statistik, är om inte en lögn, så åtminstone statistik.

Summan av kardemumman var således att genomgången kändes lika relevant för Fröken som den uppenbara och livsfarliga brandrisken det innebär att förvara blyertspennor och bläckpennor i samma pennställ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar