måndag 13 september 2010

Silverfuck

Bye June
Fröken har en episkt tråkig dag på jobbet. Tänkte bara meddela det. Ingen dålig dag, men en närmast överjordiskt tråkig dag. Hon har ändå provat det mesta... Kaffe. Bulle. Mer kaffe. Frukt. Kaffe. Internet.

Inte ens en högljudd träff med Smashing Pumpkins har hjälpt. Än.

Kanske ska Fröken skaffa filttofflor och nåt tantplagg som gör att hon smälter in i rummet lite bättre? Vet inte. Fröken vill nog ha semester. Åtminstone några dagar. Hon känner sig snudd på orkeslös.

"Men, det är väl normalläge?" säger ni som känner Fröken. Jo, förvisso, men oftast är det bara image. Nu känns det mer verkligt. Kanske är det naivt av Fröken att tro att hon ska slippa undan höstförkylningar och annat elände bara för att hon är just Fröken. Alla andra har ju fått sig en släng av sleven.

När vi nu ändå pratar hälsa och träning, ska det tilläggas att Fröken har fått vatten på sin kvarn. När Fröken var i simhallen med sonen i helgen noterade hon på anläggningens "pepp-tavla" (en gigantisk LED-skärm där man i bästa PowerPoint-anda basunerar ut vikten av att duscha innan man hoppar i vattnet och hur bra man mår om man tränar regelbundet) ett budskap som i söndags fick motsatt effekt...

"Man får bättre IQ om man tränar." Alltså struntar Fröken i att träna. Bara för att inte skillnaden mellan Fröken och övriga världen ska bli för stor. Ni behöver inte tacka nu.

Å andra sidan räcker det att läsa intervjuer med elitidrottsmän (som inte uteslutande handlar om mål och tider) för att ställa tesen på huvudet. Å andra sidan är det kanske inte helt korrekt att likställa intelligens med skolning och bildning.

Fast Fröken är inte mest känd för att vara korrekt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar