torsdag 23 september 2010

Exit music (for a film)

Fröken har fått skäll idag igen... Denna gången av en student som sov på en av Frökens lektioner. "Har jag sovit? Varför väckte du mig inte?" Det vet Fröken inte. Kanske för att Fröken inte är DIN MAMMA?!

Men okej, då vet Fröken. Nästa gång ska hon kasta nycklarna... Det kunde man göra på grundskolan, om man kände eleven ifråga. Fröken har kastat saker på komvux förr och då fick hon en jäkla utskällning. Då var studenten ändå vaken.

Ett kort ögonblick fick Fröken lite prestationsångest; för tänk om lektionen varit tråkig och det var därför han somnat? Men ingen annan sov och de deltog dessutom aktivt i den muntliga examination som pågick i klassrummet...

För egentligen: Är du dum i huvudet? Stanna hemma istället om du är så jävla trött att du ändå inte kan bidra med någonting whatsomever. Det är ju dina pengar, eller? Fröken har betyg.

Och, eftersom de andra i gruppen bevisligen är intresserade av att skaffa sig betyg, så försover de sig. Oavsett som lektionen börjar 8.10 (nu gör de aldrig det i detta fallet) eller 14.40 (som idag), så är snubben ändå alltid nyvaken.

Det kan ha varit så också att han förberett sig dåligt, och om han då låtsades sova, så kanske han skulle slippa delta i diskussionen. Listigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar