söndag 1 januari 2012

2012

Jajamensan. Fröken firade nyår igår. Inte särskilt grundligt då hon var designated driver, men ändå. Finkultur med Malmös kulturelit på Malmö Opera och trafikkaos på Rönneholmsvägen (T9 ville förresten ändra "trafikkaos" till "trafik ALS", måhända en passande synonym, men ärligt? Det ska ju vara ETT ord!)

Nyårsdagen. Dagen efter. Första dagen på Frökens nya liv. "Vad har du givit för nyårslöften, Fröken?" Inga, egentligen. Fröken tänkte mest lova att vara förträfflig, kvicktänkt och alldeles underbar... Köra på som vanligt, helt enkelt. Nyårslöften är jävligt överskattade. Det brukar vara glömda innan tretton röven (egentligen skulle det stå "trettonhelgen" här, men en sån T9:a ändrar man inte på...). Ungefär som ett äktenskap mellan två alkoholister där den ene beslutar sig för att bli nykter. Så, nä, Fröken inleder året utan nyårslöften. Jag kanske lovar något längre fram. Kanske.

Det blir ingen årskrönika eller topplista heller. Det är för mainstream för en indieräv som Fröken. "Kan du inte sammanfatta i alla fall, Fröken?" Jo. 2011... Fröken blev ganska högstadiegnällig ett tag, och Fröken kan inte lova att sluta med det. Men, hon kan lova att försöka i alla fall. Fröken bytte förort mot landsort också, och köpte sin första reflexväst... (På T9-fronten kan tilläggas att "reflexväst" inte finns. "Reflex öst" gör det däremot och hade Fröken inte haft en så konservativ syn på särskrivningar så kunde det blivit något).

"Mer då, Fröken? Mer då?" Vet inte egentligen. Jo, alfahannen gjorde comeback för att delta i avtackandet av en fröken i svenska som forntida språk, och Ötzi tog genast chansen att svartmåla Frökens arbete. Det bästa med Ötzi är att Fröken aldrig behöver bli arg på henne, eftersom hon har den goda smaken att aldrig någonsin riskera att Fröken hör henne säga något själv... Egentligen är hon en jävligt bra och stöttande kollega. Hon peppar hela tiden Fröken och tycker att hon är så otroligt klok och duktig. Hon får ofta Fröken att tycka att hon verkar vara på rätt väg... För, om Ötzi tycker att något Fröken säger är bra, så innebär det att hon egentligen tycker att det är skit och då vet Fröken att det är på rätt väg.

"Vad tror du mer om 2012, Fröken?" Nja, jag tyckte att både Independence Day och The Day After Tomorrow var bättre...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar