söndag 1 januari 2012

Luke, I am your motherboard

Datorn, ja... Vad vore en jullovsdag utan inlägg relaterade till IT? "Menar du Bredbandsbolaget, Fröken?" Nepp. På Bredbandsfronten intet nytt. Det är röd dag. Då ringer inte Bredbandsbolaget.

Fröken behöver köpa en ny dator. Datanörden ville ha tretusenfemhundra (utöver de sexhundra som felsökningen kostade) för att fixa Frökens laptops moderkort. Snålfröken ringde till försäkringsbolaget. Och upptäckte att den inte var Fröken som var snål egentligen. "Du kan få 55% av värdet, minus självrisken." Självrisken är femtonhundra. 55% är artonhundra. Gött. 300 spänn får man nog en jävligt bra dator för. Länsförsäkringar: Dra åt helvete.

- 55%? Är inte det en snål deal?
- Jo, men datorn är ju mer än två år gammal...
- Förvisso, men de två första åren täcker ju garantin eventuella moderkorthaverier. Det innebär att ni aldrig behöver punga ut med mer än femhundra pix? Andra försäkringsbolag har bättre lösningar.
- Jaha, men då får du väl byta bolag då?
- Jag gjorde just det...

Jo, Fröken vet att Fröken har tjatat som en galning om iPadens förträfflighet... Men T9? Ärligt talat? T9 har samma språksinne som Wall-E eller R2D2 efter en exceptionellt blöt robotnyår. Det tar dubbelt så lång tid att blogga om man måste korrläsa allt. Dessutom är egeninmatade radbyten fullständigt obegripligt för iOs. Det gör i sin tur att inläggen blir något mer komplicerade att läsa, så LIX-värdet borde raka i höjden något...

T2 hade gjort det bättre... "Hasta la vista, Baby,"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar