onsdag 18 januari 2012

Try Walking In My Shoes

Om ni tycker att Fröken gnäller skulle ni träffa hennes kollegor. Ni behöver kanske inte gå en mil i Frökens skor, men prova att sitta i personalrummet en stund på hennes skola. Där gnälls det utan dess like. Antingen gnäller man för att studenterna är dumma i huvudet och inte fattar någonting. Eller så gnäller man för man har för många studenter i sina grupper. Eller så gnäller man för att man har för få studenter i sina grupper. Eller för att studenterna inte köpt böcker ännu. Eller för att studenterna har schemakrockar. Eller för att flexstudenterna vill läsa just flexibelt. Krösa-Maja sällade sig till Ötzi idag - tydligare än vanligt - när hon menade att "Det där flexeriet... Är det inte bättre att vi tar och skiter i det?"

Denna terminen har det ploppat upp en ny kategori gnällare. De som gnäller för att det gnälls så mycket. "Meh, det är ju du, Fröken!" Förvisso, men det finns fler... Hoppas bara att vi blir fler och att vi säger ifrån. Så inte trollen får bestämma att skolan visst borde se ut som den gjorde förr. På deras och Björklunds tid. På den tiden då allt var svart och vitt, precis som på TV och man alltid kunde luta sig mot normalfördelningskurvan och man aldrig riskerade att bli emotsagd av uppstudsiga vuxna.

Fröken har fått en ny kollega förresten... Skipper. En speedad sak som pratar på både in- och utandningen. Fröken trodde att det inte kunde bli värre än Hjulben som var på Frökens förra arbetsplats. (Erfarna bloggläsare kanske minns henne... Erfarna läsare av ANDRA bloggar kanske hade räknat med en eller flera länkar här. Hade Fröken varit en seriös bloggare så hade hon letat upp ett antal länkar till gamla inlägg, men nu har ju Fröken aldrig varit särskilt seriös. Kanske gör hon det sen. Kanske.)

Fröken ska kanske inte döma henne för hårt. Hon är ny och nervös. Men om man liknar Hjulben OCH Airbag (läs dig bakåt cirka två terminer...) i samma person så blir Fröken livrädd.

Nu kom Fröken dessvärre att tänka på att det på sikt kommer att bli en plats ledig i Frökens arbetsrum. Tänk om någon får för sig att Skipper ska in där.

Då blir det en plats till ledig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar