onsdag 25 januari 2012

Amphetamine Logic

Fröken är tröttare än trött idag. Sjuk unge hemma. Sjuka medtrafikanter. Sjuka kollegor. Snabbt möte med Skipper i trappan upp till första jobbkaffekoppen. Hur det gick? Snabbt. "Kunde du hänga med i svängarna, Fröken?" Knappt. Skipper är snabb. Snabb i både tanke och mun. Snabbare än Fröken klockan nio på morgonen i alla fall. De är väl i och för sig de flesta, så då förstår ni att Fröken hade bekymmer. "Hur menar du nu, Fröken?" Tänk dig en uteliggare som samlat alla sina tomburkar i en av ICA Maxis största kundvagnar... Den vagnen med tomburkar är Frökens samtal med Skipper. Nu kör han med sin vagn på stan och i en ganska brant nedförsbacke råkar han komma lite för nära trottoarkanten. Ett hjul skär ner och vagnen välter så att burkarna far ut över vägen och nedför backen, som när man tappar en kvicksilvertermometer i golvet och innehållet rutschar iväg åt alla håll.

Frökens förstånd är en vält kundvagn.

- Fröken, har du en student i konferensrummet?
- Japp. Han skriver nationellt prov.
- Du hade inte låst dörren till expeditionen!
- Nähä.
- Då kan det komma in studenter.
- Jo, men det är väl meningen? Annars blir det ju svårt för dem att hämta sina antagningsbesked?
- Men de ska inte vara där när vi inte var där.
- Ni var där. Därför tyckte jag att det var lite onödigt att låsa. Det skulle liksom kännas skumt om man blev inlåst på en expedition tillsammans med en massa andra människor... Som i Saw, ungefär...

Fröken undrar vad det är med Frökens arbetsplats och låsta dörrar. Fröken trodde ett tag att hon jobbade på Hogwarts. Tydligen är det Gringotts. Tillgänglighet är att man finns på webben.

Nästa gång Fröken är en vält kundvagn ska hon välta över Arga administratören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar