torsdag 3 mars 2011

Twitter

"Har du Twitter, Fröken?" Om jag har! Använder Fröken Twitter? Ibland. Snudd på aldrig... Twitter är lika intressant som de flesta bloggar. Det vill säga inte alls. Nu är det kanske förmätet att tro att man är något i bloggsfären, att Frökens blogg är bättre än de flestas, att Alex Schulman är ett litet lingon i jämförelse med Fröken och att allt annat än att ge Fröken ett stort bloggpris är ett misstag. I värsta fall blir det något smutskastningsdrev i någons kommentarfält om hur blåst Fröken är och hur jävla dryg hon är.

Twitter... Ärligt talat, det finns nog få sociala medier som blåser upp folks tro på sin egen betydelse mer än sagda mikroblogg. Risken blir nu att Fröken får en massa skäll för att hon skriver ner en extremt framgångsrik mikrobloggleverantör eller någon larger-than-life-Jack-Nicholson-twittrare, men, det är ensamt på toppen.

Egentligen är det ytterst få SMS som är intressanta för fler än en person.Visst, tala är silver och tiga är guld etc, men ett hundratal tecken? Fröken har för mycket viktigt att säga för att låta sig begränsas till det pluttiga formatet. Då är det bättre att hålla käft om att man står i rulltrappan, åker buss, tror att man startat en revolution i Tunisien, tycker att man är snyggare och smartare än andra twittrare eller att man är bättre än andra bloggläsare. Fuck. That. Shit.

Alla kan inte vara bäst alltid. Vissa är det aldrig.


1 kommentar: