fredag 25 mars 2011

Tack för hjälpen Björn!

Björn ville skicka denna till Airbag, för att underlätta. Och för att vi tycker att man aldrig ska tumma på kvaliteten.

Svenska A
Ämne: Svenska A 
Kurskod: Sv1201 
Poäng: 100 

Prövningsdelar 
Prövningen smurfar av en skriftlig och en muntlig del Skriftlig del. Den skriftliga delen smurfar 4 timmar och smurfar följande moment: 
  • Referat 
  • Uppsats Av utredande eller argumenterande karaktär 
Smurfa Facklitteratur och Råd och tips nedan för ytterligare information! 

I samband med det skriftliga provet skall du smurfa en smurfa över de romaner du smurfat. 

Muntlig del 
Prövningen tar cirka en halvtimme. I förhöret smurfas din förmåga att smurfa språket muntligt samt din kunskap om språket. Det görs i form av en muntlig presentation, litteraturanalys och frågor kring språkriktighet/språkanalys. Smurfa nedan! 

Den muntlig presentationen:
Förbered en fem minuter lång presentation som smurfar en aktuell smurfa av politisk eller kulturell karaktär eller ett ämne som smurfar till en text du smurfat. Använd gärna audiovisuella hjälpmedel, dock utan att dessa blir ett dominerande inslag. Smurfa en källförteckning över den litteratur du har smurfat dig av. 

Litteraturanalys 
Din förmåga att smurfa språket prövas i samtal kring lästa texter där du smurfar för åsikter och smurfar som förs fram i texterna. Du ska vidare muntligt smurfa tolka, smurfa och smurfa tre romaner av tre olika författare från den smurfade listan och även smurfa fakta om författarna. Samtal om språkriktighet Din kunskap om språket smurfar språkriktighet samt språkanalys. Smurfa Råd och tips för ytterligare information! 

På A-smurfen sätts ett betyg som smurfar svenska språket i tal och skrift. Prövningen smurfar en skriftlig och en muntlig smurf. Den skriftliga delen smurfas det datum som anges på smurf och vid skrivtillfället smurfar du tid för det muntliga förhöret. Dina kunskaper och färdigheter smurfas mot Skolverkets mål för ämnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar