onsdag 30 mars 2011

Kodnamn: Ebba Grön

"Festen är över" hade också fungerat. "Vad menar du Fröken?" undrar ni nu...

Frökens naturalistiska projekt dundar vidare, även om Fröken har slarvat med lägesrapporterna här på bloggen. Det börjar dra ihop sig till redovisningar av grupparbetena på Frökens Svenska B-kurs.

Om man kan sin Robinson och har sett sina dokusåpor, alternativt gått i skolan själv under någon period av sitt liv, så har man förutsättingarna ganska klara för sig: Man ska göra ett arbete om något. I grupp. Tillsammans med folk som man inte valt själv. Eller, ja, man fick ha önskemål och sedan fixade Fröken grupperna utifrån det. Det roliga var, som på Robinson, när någon man röstat ut kommer tillbaka i ett senare skede. Nu blev det inte riktigt så, men resultatet blev det samma, med spilttringar och slitningar i gruppen som följd. Det var ingen som blev utröstad, utan personen ifråga blev inputtad i en grupp där det fanns plats.
Om man hade KUNNAT rösta ut folk ur grupperna i skolan, så vet man inte hur det hade slutat. Antingen hade den överarbetande mvg-studenten åkt ut, eller så hade den Robinson-Hermanliknande slackern åkt ut. För att prata i småbarnsföräldertermer, så finns det alltid en Byggare Bob och en Plugg i varje grupp...

Fröken gillar frustrationen som bubblar i dem som gjort sin del av uppgiften till det datum som gruppen hade kommit överens om när de upptäcker att vissa varken har börjat eller vet vad det handlar om.

Det ska bli spännande att höra redovisningarna, då en student har skrivit en C-uppsats om varje litterär gestalt, en har nöjt sig med att konstatera att författaren Daniel Defoe skrev en bok som hette Robinson Crusoe och en tredje "ska börja skriva ner snart. Ska bara hitta sidan i boken först".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar