söndag 5 december 2010

Matkasse för 750 kronor...

Fröken har som sagt på egen hand ätit ett helt julbord idag och borde kanske inte blogga om mat... Men, eftersom det är inne och coolt att skriva om mat emellanåt, så gör Fröken ett undantag för er, kära läsare. På frökens Facebookstartsida dök annonsen på bilden upp... Tävla med dina barn och vinn mat för 750 spänn... Tänk så får man då en låda med etthundra paket Dennis Hotdogs. Vilken kulinarisk mardröm. Förkokta plaststavar med korvarom.

Speaking of kulinariska sensationer, så var julbordet tillfyllest. Inte det bästa Fröken sett, men inte det sämsta heller. Bruna bönor är ju aldrig fel på ett julbord.

Det som Fröken retade sig lite på, och det hör ju till att Fröken gör det, var det dragspelande skolskelettet. Backman brukar skriva om män som heter Ove, detta var snarare män som heter Oves farsa, Edvin. Å ena sidan kan Fröken gilla att en dragspelande 80-åring har klassiska shoegazerband som Popsicle och Spiritualized som förebilder, för det kräver sin man att stå och se svår ut samtidigt som man spelar Flottarkärlek och Drömmen om Elin på handklaveret.

Å andra sidan var inte låtvalet helt förstklassigt för ett julbord. Fröken tänker sig strictly julmusik på ett julbord för att man ska få rätt känsla. Som det artade sig såg Fröken ett par olika alternativ. Det första var att lista ut vad Edvin fick i gage för en julbordsspelning, erbjuda honom en hundring extra och skicka hem honom. Alternativ två var att diskret perforera bälgen med kniven ett tjugotal gånger medan Edvin gick för att smörja kråset i pausen, och sedan skylla på finnarna vid bordet bredvid.

Alternativ tre var att göra det som Fröken brukar göra... Trampa i klaveret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar