onsdag 29 december 2010

Groundhog Day

Jullov hela veckan? Jodåserru. Fröken är ledig. Hela veckan. Hela nästa också för den delen. Övriga löneslavar kravlar sig iväg till arbetet för att få ihop till brödfödan. Fröken kravlar sig upp från sängen för att mötas av ännu en ny ledig dag... Fröken kan vänja sig vid det. Eller, ja, det har hon redan gjort. Fröken vande sig vid att vara ledig redan den 22:a december.

Undras bara vad Fröken ska ta sig för idag, för att hålla ledighetstristessen stången? Samma som igår, förmodligen. Så lite som möjligt. För att Fröken ska ridas av ledighetstristessmaran krävs det i princip ett helt sommarlov, och där är vi inte ännu på långa vägar.

Men, okej. Det kan vara så att det finns läsare som inte är lärare, så därför tänkte Fröken leverera lite ögonblicksbilder från ett jullov. "Vad ska du göra idag, Fröken?" Först ska jag se hur snabbt talgoxarna kan äta upp allt i fågelbordet, samtidigt som jag dricker kaffe och läser lite tidningar.

Titta! En domherre! Vinterns första. Trodde inte att det var så kallt ute. Det hade Fröken kanske vetat om hon varit tvungen att stiga upp tidigt för att gå till jobbet.

"Vad har du mer gjort idag, Fröken?" Pratat med försäkringsbolag. Flera stycken. Fröken blev påkörd häromveckan och fick brev från försäkringsbolaget häromdagen: "Vållandet oklart [...] Om vår utredning visar att motparten är vållande kan vi i vissa fall betala ersättning för självrisk och stillestånd."

Fröken blir knäpp på försäkringsbolag! Vållandet oklart? Har du läst anmälan? Förmodligen är det Frökens fel. Fröken stod stilla, sist i en bilkö. Taxin som kom bakifrån såg inte hur sakta den stillastående bilsamlingen i själva verket stod, utan körde in i Frökens bil... Det måste ha varit Frökens fel.

"Har du funderingar kring detta brev?" Om jag har! När försäkringsbolaget skriver att de "i vissa fall betalar stilleståndsersättning" hur menar de då? Hjärtstilleståndet Fröken riskerade att få för att de bara läste delar av anmälan? Stilleståndet, d v s bilkön, som föranledde olyckan? Eller stilleståndstiden på verkstaden?

Dessutom betalar de bara stillestånd för effektiv reparationstid... Och, Fröken är själv skyldig att övervaka att stilleståndstiden inte blir oskäligt lång. Innebär det att Fröken måste slösa av sitt jullov för att sitta på verkstaden med stoppur för att kolla så att mekanikern inte tar mer än sina fem lagstadgade minuter per timme? Eller att hon måste vara ledig från jobbet för att göra det? Och i så fall, hur fan ska Fröken bokföra det i frånvarorapporteringssystemet?

"Sluta haka upp dig på detaljer, Fröken!"

Okej. Förlåt. Men, nu när alla andra jobbar och Fröken är ledig från jobbet finns det inte så mycket att bli irriterad över. Förutom när batterierna i handkontrollen tar slut eller när dumb-ass reklamskribenter, som alldeles uppenbart inte haft något som helst samröre med Fröken, skriver isär de mest omöjliga saker.

Nu är det inga fåglar kvar vid fågelbordet, så jag antar att de små glupska insekterna gjort rent hus och likt gräshoppor dragit in till grannen istället. Inte konstigt att Hitchcock gjorde en film om de otäcka små dinosaurierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar