onsdag 8 december 2010

How To Disappear Completely and Never Be Found II

Den stora illusionisten, även känd som Fröken, slår till igen. Fröken har haft en skön dag på jobbet. Det är kanske en sanning med modifikation, eftersom första halvan av dagen tillbringades med kaffemuggar på annan plats, och andra halvan tillbringades med kaffemuggar utom räckhåll för elever som ställer krav. Frågan är hur Fröken ska bära sig åt för att nästa termins schema ska bli så likt denna terminens som möjligt? Resultatet? "Tre stycken har ringt och frågat efter dig, men inte lämnat namn och nummer," sade praktikanten. "Helt perfekt," tänkte Fröken och trollade bort sig själv igen.

Synd att Fröken är gymnasielärare... Då finns det ju bara tunga, arbetsamma kurser. Det var bättre på högstadiet, för där var det så otroligt enkelt kursinnehåll...

"Har du några prov i eftermiddag, Fröken...? Nej, visstja. Du sysslar ju inte med 'sånt'..."
Nä, det gör inte Fröken. Fröken tycker att det är slöseri med tid att sitta och titta på folk som skriver prov. Det är illa nog att tvingas läsa trettio likadana tester... Att sedan dumförklara Fröken för att hon fattat skillnaden mellan summativ och formativ bedömning är som att kissa i sängen - det känns okej de första fem minuterna. Sen luktar det.

Fröken anar ett trendbrott. En kollega till Fröken har stuckit upp mot systemet idag. Stor applåd!

Kanske är det så att man ska samla på sig lite minuspoäng, så kan man göra lite mer som man vill sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar