onsdag 15 december 2010

15 december

Nä, allvarligt talat. Nu har det gått två veckor... Har ni inte fått uppslag nog för att börja tänka ut ursäkter, anledningar och undanflykter nu, så finns det ingen ursäkt. Sätt igång och jobba.

Fröken lägger ner julkalendern från och med nu. Möjligen återuppstår den i något mindre organiserad form längre fram, när behovet att skjuta upp saker dyker upp igen.

Den receptive läsaren inser att Fröken egentligen inte kommer att jobba alls de kommande dagarna. Betygen är satta, ju. Återstår: kvasiverksamhet. Eftersom det egentligen inte finns något jobb att skjuta upp, så behöver Fröken rimligtvis inte heller några ursäkter för tillfället. Well, hellooo jullov på jobbet.

Fröken har börjat varva ner lite just nu ikväll. Lite bara. Fröken blev förbannad på en kollega härom dagen och hon är orolig för att hon mesade och fegade lite i det. Det var en sådan kollega som säljer sina allierade när de inte är med och som såklart snackar lika mycket skit om Fröken när HON inte är där. Fröken vet  om det och struntar egentligen i problemet, men  Fröken lovar att skärpa sig på den punkten och bli bättre på att säga ifrån.

- Men du jobbar väl inte heltid den här terminen?
- Inte? Hur tänker du nu?
- Du har väl inte 180 flexelever?
- Eh. Nä? Ska jag det?
- Det säger chefen.
- Nä. Chefen säger att det rent tekniskt ryms 180 flexelever om du kör sex heltidskurser och räknar med att man kan ta in trettio studenter i varje kurs, precis som i en vanlig reguljär kurs. Nu har vi ju inte riktigt så många elever, och det är knappast rimligt eftersom Fröken har typ 17% av sin tjänst förlagd till sex flexkurser och resterande 83% på reguljära kurser, prövningar och valideringar.
- Men blir det full tjänst då?
- Du kan dra åt helvete.

Det var den ena punkten.

- Den finns ju ingen som är behörig att undervisa de kurserna.
- Inte nu men till sommaren kommer ju XX att vara behörig eftersom han går lärarlyftet.
- Men han är inte behörig nu.
- Nä, det är väl därför han inte har den kursen? Det är därför han går lärarlyftet: för att BLI behörig.
- Det är ju lätt att säga. Att han "blir behörig" det kan man ju inte säga. det är som om jag skulle säga att jag är professor, för jag håller på att skriva en avhandling...
- Du kan dra åt helvete.

Det var nummer två. (Inte en sån "nummer två" som ni tänker, men inte långt ifrån)

En annan rolig sak som Fröken hade  glömt från grundskolans backstabber-witches är den sortens lärare som försöker sno kollegors tjänster på fackmöten. Just den typen som ler med hela ansiktet och älskar alla kollegor och gärna lånar åt sig av deras material utan att bidra själva och sedan snackar skit om dem när de inte är närvarande. Eftersom de ändå tänker sno jobbet så de behöver inte dela.

Så, listiga kollega: Du kan dra åt helvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar