måndag 7 maj 2012

En sak när man...

...vaktar Nationellt Prov är att man alltid blir kissnödig efter fyra minuter. Som om det inte räckte att behöva sitta och glo på studenter som har prestationsångest! Nu ska man dessutom behöva öva blåskontroll samtidigt.

Fröken har problem att hålla tyst i vanliga fall, men när det vankas provsituationer blir Frökens Tourettes i princip omöjlig att hantera. Dessutom tenderar frågorna att bli dummare än vanligt så fort det står prov på pappret, så i möjligaste mån försöker Fröken undvika den typen av testsituationer över huvudtaget.

- Fröken, jag fattar inte vad jag ska göra!
- Har du läst instruktionen?
- Nä?
- Börja med det.
- Okej. Jag fattar ändå inte.
- Har du läst HELA instruktionen?
- Hur menar du då?
- Har du läst all text i häftet? Både den kursiva, och festilta och den i rutan och den under bilderna? Fokusera särskilt på texten som står under rubriken som heter "Instructions".
- Vadå, är allt viktigt?
- Tror det. Man brukar till största delen bara ha med viktig text i en provinstruktion.

Egentligen ogillar Fröken det faktum att man inte får använda hjälpmedel när man skriver uppsats på engelska. Visst, provet är till för att mäta nivåer, och hur väl man kan använda engelska utan just hjälpmedel, men det är ändå tråkigt att sitta och vakta. Man borde kunna ha proffs till det.

Och med proffs menar Fröken skolpolitiker som "inte är pedagog men"... Om man nu tycker att Nationella Prov är "en jävligt bra grej" så kan man vakta dem också.

2 kommentarer:

  1. Jag har också vaktat nationella prov precis. Halvtrist. Men de varar ju i alla fall inte särskilt länge. Jobbade i england ett tag där de har sina provdagar i slutet på terminen. Då vaktar man typ tre timmmar i sträck. Jag hade laddat upp med bok och kaffetermos. Fick stränga blicken av "Övervakten" eftersom man absolut inte fick göra något annat än att stirra på eleverna. Det var seeegt.

    SvaraRadera
  2. Isch... En fördel med Svenska Bs femtimmarsuppsats är att man hinner drygt tre Dexteravsnitt...

    SvaraRadera