torsdag 26 april 2012

Säg det med en blomma...

Jaha, nu har de gjort det igen... Lärarförbundet den här gången. "Vi köper in tjugo miljoner fröpåsar! Det kan våra medlemmar dela ut till folk de möter innan de börjar förklara varför de ska ha bättre betalt!" Ärligt? För medlemmarnas pengar? Ängsblommor är ju ett jävligt tungt argument i lönedebatten. Björnlokor eller mördarsniglar hade Fröken kunnat acceptera, men ängsblommor...

Genialt med fröpåsar, en flyer kastar man men det ska mycket till att kasta en fröpåse. Så skrev Peter Söderström, Lärarförbundet i Eskilstuna, den senaste gången Lärarförbundet använde blomsterfrön som kampanjmaterial.


Med sådana fackförbund spelar det inte så jävla stor roll om vi blir legitimerade eller inte. Ingen kommer att ta vår verksamhet på allvar i alla fall.

På Frökens jobb smyger fackrepresentanterna runt och frågar viskande om man är nöjd med sin lön...? Tro fan Fröken inte är nöjd med sin lön! Å andra sidan är hon inte nöjd med fackförbund som slösar bort pengar på skit heller...

- Nu får det vara nog! Nu går vi ut i strejk!
- Ja, det gör vi!
- Hoppas bara att det inte drar ut på tiden...
- Hur menar du?
- Ja, nu köpte vi ju in de här fröpåsarna, så det ser lite tomt ut i strejkkassan.

"Men, Fröken, det är ju inte samma konto!" Nej, det fattar kanske Fröken. Det är mer saken i sig som är så otroligt jävla korkad.

- Vill du har tiotusen mer i månaden, Fröken?
- Klart jag vill. Vill du ha kontonumret direkt?

Var ska pengarna komma ifrån? Hela LRs tiotusenmerimånadenkampanj är löjeväckande. Man provade att trycka mer pengar i tjugotalets Tyskland och det gick sådär.

Nån måste ju betala för att Fröken ska få tiotusen mer. Hoppas att det blir sjuksköterskorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar