tisdag 17 april 2012

Björn skriver om fotboll...

Björn sa till Fröken att det var för lite sport på bloggen. Ingen ishockey och ingen fotboll. Sen undrade han varför han inte fick en egen inloggning till bloggen... Egentligen är det väl för att Björn skriver så jävla dåligt och Fröken inte orkar korrekturläsa allt... Fröken har nog bekymmer med att förstå vad vissa av studenterna försöker kommunicera, för ärligt talat: om man inte fattar själv vad man skrivit, hur fan tror man då att Fröken ska kunna begripa det?

I alla fall. Här är Björn:

"Okej. jag orkar inte hålla på med något tredjepersonstrams som Fröken. Det räcker med punkt och stor bokstav. Jag har aldrig gillat Barcelona. jag har en massa kontakter dock, som gillar Barcelona. Ofta hör man ord som "totalfotboll", "lagkänsla", "världens bästa" när de pratar om Barcelona... Johanna Frändén beskrev dem som tönten som alla hatar i skolan för att han har alla rätt på alla prov... Kanske det. Sen skrev hon att han hade alla rätt utan fusklapp... Nja. Till och med Arjen Robben verkar vara ovältbar vid en jämförelse.  Så nog har de fusklapp alltid. Dessutom har de en farsa som är rektor på skolan och alla lärarna är rädda att få ett dåligt schema nästa termin, så de låter honom hållas.

Barca är mer som en ögontjänande mobbare vars farsa är rektor på skolan. Om man nu är så jävla bra behöver man inte gå helt Nurejev om någon råkar springa förbi lite för nära. Man behöver kanske inte stå tio man runt domaren och skrika och diskutera varje inkast som går emot. Man måste kanske inte passa tvåhundra gånger inom laget innan man närmar sig motståndarnas straffområde. Sånt gör man på uppvärmningen. Det är Olle Nordinvarning om alla i laget måste röra bollen innan man får skjuta. Så skrek min gympalärare hela tiden. Innan han gick och drack kaffe.

Om man nu gillar många passningar åt höger eller vänster och filmningar borde man ställa fem Sidleds-Danne och fem Yksel Osmanovski på planen. "Du kan inte ha sett mycket fotboll, Björn, med en sådan inställning till kvalitet." Jodå. Många barcamatcher faktiskt. Många filmer av Colin Nutley också, men om man häller socker på bajs, så är det ändå bajs.

"Sluta gnälla, Björn" Håll käften Fröken, det är min text. Jag får aldrig skriva annars, så nu lägger du av. Det jag blir förbannad på är att man, om man nu är så jävla bra, måste hemfalla åt filmningar, förstärkningar och gnäll. Blir för mycket sarkasm om man har "Respect the game"-reklam runt arenan, "Fair Play"-patchar på tröjorna och Unicef på magen.

Hade Barcelona varit punk hade det varit lite intressant, men Barcelona är inte punk. Barcelona är en musikalisk Erik Saade. Det skaver lika mycket som Dialonpuder.

"Är du klar, Björn?" En sak till bara, Fröken. Det snackas ju mycket om sponsorer i dagens fotboll. Hammarby kanske kan komma att spela med "Nilsson" på magen. Ryktet säger att Barca ska spela med antingen "Blatter" eller "UEFA" på tröjorna från och med nästa säsong."

Tack för det Björn! Dina synpunkter är viktiga för oss.

3 kommentarer:

  1. Sådärja. Då hoppas jag att idrottssnacket var slut för denna gång. För alltid. Den där Björn kan väl skriva en egen blogg och be om att bli länkad dit istället. Det är så jobbigt att scrolla nämligen...

    SvaraRadera
  2. Jag häller väl med egentligen, det är mest för syns skull. Och för att jag delar rum med Björn...

    SvaraRadera