onsdag 25 april 2012

If it ain't broken...

...don't fix it. Säger de. Men, om det aldrig fungerat? Eller åtminstone fungerat dåligt under väldigt lång tid? Ötzi tycker att det är dumt att förändra. Det har vi klargjort för länge sedan. Å andra sidan kan Fröken fatta att hon känner sig lite som Brendan Frasiers karaktär i Rakt upp i nittiotalet, när han upptäcker att det hänt en del utanför den låsta dörren.

Ett sätt att fixa saker som funkat dåligt är att byta namn på dem. En sak har t ex bytt namn från Göran Persson till Ibrahim Baylan till Jan "jag-är-inte-pedagog-men..." Björklund, men fungerar fortfarande sådär. Hanna pratade i Morgonpasset häromdagen om att doppa bajskorvar i guld, och det är lite så man arbetar i den kommunala skolan.

Fröken har kanske kommit på varför man jagade ut Ötzi på den där glaciären för fyra tusen år sedan... Tydligen hade någon kommit till Ötzis stams grotta med två stenar och sagt att om man slår stenarna mot varandra och har torrt gräs under, så behöver man varken frysa på nätterna eller äta kallt kött. Men Ötzi sa att hon minsann slagit två stenar mot varandra redan för trettio år sedan, men hon frös fortfarande så i den här grottan var man minsann inte intresserad av sånt trams. Hur ska man kunna mäta två stenars användbarhet?

Vet man inte hur verktygen ska användas kvittar det vad man kallar dem för. Verksamheten är inte riktigt på spåret ännu, men man har fattat att "Bedömningsgruppen" är en oändligt lång väg att vandra. Alltså heter det numera "Utvecklingsgruppen".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar