torsdag 10 november 2011

Vuxenrasister...

Fröken klurar på vilket vuxenansvar hon egentligen har när hon arbetar med vuxna... Vilket ansvar hon har att bemöta rasism och främlingsfientlighet? Fröken vet ju att hon har ett demokratiansvar. Men, hur mycket ska man "uppfostra" vuxna människor, även om det nu handlar om främlingsfientliga bonnkaniner på en tolvårings intellektuella nivå?

Professionell som Fröken är, får hon väl nöja sig att såga referatet av artikeln ur Nationellt motstånd för bristande objektivitet. I övrigt ser det bra ut, med varierade referatmarkörer och fungerande styckeindelning.

Fröken har svårt att tänka sig att det är juridiskt gångbart att underkänna ett referat bara för att Fröken tycker att artikelskribenten är dum i huvudet?

"Vadå? Tror du verkligen att man kan informera bort rasism, Fröken?" Fröken inbillar sig att man blir något mer tolerant ju mer man vet om saker. Hade folk inte undersökt saker och tagit reda på hur det låg till hade jorden förmodligen fortfarande varit platt och penicillin fortfarande varit mögel. "Tolerant" är kanske inte rätt ord... Fröken ska fundera ut ett som passar bättre för Frökens korståg mot dumheten.

Dra åt helvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar