onsdag 23 november 2011

Fröken förtydligar...

Tydligen har generaldirektören läst Frökens blogg och haft synpunkter på föregående inlägg. Så här skrevs det till Fröken igår kväll:

"Vi anser att det är viktigt att det blir korrekt med bedömningen, Fröken, därför väljer vi att göra ett formellt förtydligande för att få en gemensam nationell nivå. Vänligen lägg ut detta på Bekännelser, då vi tror att det stora flertalet pedagoger istället läser den regelbundet nu när LR-tidningen Skolvärlden inte kommer varje månad."

Självklart hörsammar Fröken önskemålet, då hon alltid har satt kvaliteten i främsta rummet:

"Tidigare utskickade bedömningsanvisningar ersätts formellt av denna text! Utgå från det uppgiftshäfte ni delade ut till eleverna vid provtillfället. Leta efter de fetstilta skrivningarna Hämta information från texthäftet eller Ge exempel från texthäftet. Hittas inte bevis i uppsatsen på att eleven förstått just den delen av instruktionen - underkänn genast. I övrigt är det okulär bedömning. Använd omdömena Ser inte alls bra ut, Ser bra ut för att vara du, Ser Bra ut, Ser riktigt bra ut och Ser nästan lika bra ut som Fröken.

Det finns ytterligare två skrivningar, men de används bara i yttersta nödfall, och de lyder Ser lite för bra ut och Syns inte.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter som det tidigare, allt för otydliga bedömningsmaterialet kan ha orsakat. Ansvarig personal har avskedats."

Nu vet ni, kära kollegor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar