lördag 22 oktober 2011

På tal om prövningar...

...så var Fröken på soptippen idag. Hon kom att tänka på det nu ikväll när hon kollade på Jurassic Park III med avkomman...

Folk pratar om Ciudad Juarez eller de illegala vapenmarknaderna i norra Pakistan som jordens farligaste platser. Nu har Fröken aldrig varit där, ens en enda gång,  men det är tveksamt om det är lika instabilt där som på tippen. Soptippen har Fröken varit på flera hundra gånger, så hon är samma typ av sakkunnig som Ola Skinnarmo, eller Indiana Jones, eller Dr Grant i Jurassic Park. Hon vet precis hur man bäst försvarar sig mot soptippens motsvarigheter till velociraptorer och tyrannosaurusar: man åker inte dit en lördag. Framförallt inte sista, typ, lördagen innan snön kommer. Fröken såg tolv skinande Audis med släp inklämda i inhägnaden där man dumpar byggavfall. Fröken hade bara en bräda och en gammal grill, så hon tänkte att det var listigare att parkera utanför och bara smyga in och dumpa skräpet... Det var ungefär lika enkelt som det var för människogruppen att tvärsa genom den skenande dionsauriehjorden i Jurassic Park III. Fyrtiotreåriga mellanchefer med Audi och släp får dessutom äggvaktande Velociratorhonor att framstå som små, jättetrötta kattungar (ni kan säkert hitta illustrerande exempel på Youtube) vid en jämförelse av adrenalinpåslaget...

Ärligt talat... Allt det där skitet du har i släpet är just det. Skit. Du kom till tippen för att slänga det! Dessutom verkar det bland vissa hannar finnas en typ av outtalad tävling om vem som slänger det snyggaste skitet. Tydligen är problemet och tävlandet så stort på Frökens lokala tipp att man numera får betala inträde om man ska slänga skit. Så fina och dyrbara sopor slänger folk.

Eller så är det för att det inte är en soptipp längre, utan en Kretsloppspark... Det fattar man ju - att man inte får slänga vad för skit som helst där?!

Kretsloppspark...

Lika absurt som om man skulle få för sig att kalla en dagisfröken för förskollärare!

2 kommentarer:

  1. så, du menar alltså att man inte får förvara vilka ungar som helst på dagis...? Förresten, det där med förskollärare var lite lågt tycker jag. Likväl som att grundskola och gymnasium har läroplaner har också förskolan det. Men utöver detta roas denna nyblivna lärare av din blogg och din verkliga bild av skolväsendet idag! Tack för mycket tänkvärt och många skratt!

    SvaraRadera
  2. Inte lägre än Glocalnet... ;) Och, nej, eventuella "kölistor" på kommunala dagis är såklart som köerna utanför SpyBar på nittitalet: en censur :) Allt medan dagisen kohandlar sinsemellan om vem som ska tvingas ta in ungarna. Lite som sockenbarnen under 1900-talets första halva.

    Kul att det är fler än jag som läser!

    SvaraRadera