måndag 17 oktober 2011

Has eller have...

...hade Fröken egentligen tänkt att det skulle handla om. För, om "have" nu betyder "har", vad betyder då "has"? Det var första frågan. Andra frågan var egentligen "Om jag inte kan detta, måste jag då lära mig det?" Måste och måste. Det beror väl på vad du tänkt med din engelska, så här nitton år gammal, med cirka tio års ämnesundervisning i bagaget.

Inte för att vara sån, men avkommans (han är tio) Xbox Live-chat på engelska är enklare att hänga med i och förstå...

"Men, om det nu inte skulle handla om det, vad ska det då handla om Fröken?" Jag tänkte att det skulle, i alla fall lite, handla om Politiskt Inkorrekt. Denna otroligt fantastiska, sakliga, ärliga och alltigenom objektiva nyhetsrapportör... Sista inlägget är publicerat. Vad tråkigt!

"Omänsklig arbetsbörda" anges som en av anledningarna. Fröken förstår att jakten på sanningen är lika tröttande  som en Indiana Jonesfilm.

"Vi har länge legat på listan över Sveriges 100 mest besökta sidor, långt framför tidningar, företag och organisationer med budgetar på flera miljoner – i skrivande stund på plats 101 på Alexa. PI:s styrka har legat i den folkliga förankringen – ocensurerade nyheter och möjligheten till att bilda sig en egen uppfattning utifrån det aktuella källmaterialet och inte bara ta del av färdigpaketerade ”lösningar” med tillhörande instruktioner om vad man ska tycka och tänka."

Fröken är lite kluven till nedläggningen... Vad ska man säga? En av "Sveriges 100 mest besökta sidor"? Inte ens den mest inbitne fanatiker kan väl i sin vildaste fantasi tänka sig att större delen av Sveriges befolkning delar PIs syn på sanning? Att PI är en maktfaktor på riktigt? Samtidigt som det är skönt att slippa bonnkaninsrastister och svennevetare som talar i VERSALER (fast det uttyckligen står att man inte får kommentera på PI med versaler), så känner sig Fröken lite bättre till mods om debatten i alla fall FINNS, så hon vet hur intoleranslandet ligger.

Det är lätt att slå sig för bröstet för att man publicerar siffror, namn och statistik som annars aldrig fått se dagens ljus... Pressetik? Källskydd? Är det därför man lägger ner? För att någon, rent juridiskt behöver stå för vad som skrivs?

Webbtroll som tycker att yttrandefrihet är att anonymt skriva "horbög" i kommentarsfältet fyller ingen större funktion i Frökens värld. Egentligen gör inte troll i folkdräkt vid riksdagens öppnande heller det, men det ingår om man vill kunna tycka vad man vill. Ambitionen bör ligga i att kunna uttrycka sig någorlunda mer civiliserat.

Bättre att gå all-in då, och komplettera med clownnäsa och lockig röd peruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar