torsdag 13 oktober 2011

Better man

Fröken har läst lite Dennis Westerberg... Fröken ska återigen tänka på att bli en bättre människa. Dennis har en hel del klokt att säga. Men, Fröken, håller du inte med redan. Jo, men Fröken behöver bli bättre på att säga ifrån. Frökens stubin är för lång, liksom hennes tålamod.

Om man känner andra såsom man känner sig själv, kommer säkert inte folk att klicka på länken. Därför curlar Fröken och klistrar in det här:

"Jag kommer ALLTID att hävda att du har FEL när du uttrycker…
…dina främlingsfientliga åsikter
…ditt förakt för svaghet
…ditt stöd för ”den gamla kunskapsskolan”
…din dystra uppfattning om att världen blivit sämre
…din enfaldigt fåraktiga inkompetens när du hävdar att ”all bluesmusik låter likadant”

MEN…
…jag kommer att följa dig…
…och stötta dig…
…och hylla dig…
…när du…
…uttalar ditt stöd för mångfald…i alla sammanhang
…visar ditt mod genom att aldrig tillåta förtryck
…kämpar för att göra alla kids glada och lyckliga
…bidrar med en positiv samhälls- och människosyn
…lirar en bluestolva som inleds med textraden ”I woke up this morning…”

Fröken håller med om allt. Kanske inte bluestolvans textinledningmen just det är kanske inte det viktigaste i texten?


"Vadan detta dåliga humör, Fröken?" Catlady har återigen bevisat sitt släktskap med dronten. Förutom att dronten har den smickrande egenskapen att den dött ut...

Catlady representerar på alla sätt den äldre skolan, som mäter okunskap. Catlady får Caligula (i Hets) att framstå som som en riktigt trevlig figur. Om man inte gillar invandrare, vet att araber är lata och att afrikaner generellt har svårt att lära sig språk... Då är man nog på helt fel ställe!

Fröken ska träna på att bli mer gapig. På att höja takhöjden. På att säga ifrån när hon tycker att saker är fel. "Men vi har så högt till tak här hos oss. Vi vill att alla ska vara glada och vänner." Jo, men Fröken är inte en och trettio. så hon får cellskräck när hon gång på gång stöter huvudet mot taket. Om Fröken ska klara hela terminen bör förändringen nog inledas å det snaraste.

Så, på frågan vad Fröken tycker att vi ska göra med återstående kompetensutvecklingspengar: Köpa in sex lådor rödvin och lägga samtliga kort på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar