måndag 31 oktober 2011

Höstlovsblues

Fröken blir så trött ibland. Mest på kollegors ibland monumentala ovilja att granska sin egen verksamhet. "Vadå granska min praktik? Jag har fan inte praktiserat på trettio år!"

Nähä. Har du förändrat något? "Jag tycker att det funkar bra. Förutom att eleverna inte kan något nuförtiden! Det blir sämre för varje termin!"

Kan det på något sätt vara kopplat till din verksamhet? "Ska du nu börja tjata om det där igen, Fröken?"

Kanske. Men om du tycker att det är jobbigt att Fröken tjatar om ett ställe hon jobbade på för tolv år sedan och hävdar att de redan få hade kommit tio år längre än bad vi har gjort här, så tycker inte Fröken att det är hon som har mest problem.

Catlady å andra sidan tycker att mattelärarna från Götiska förbundet är enormt viktiga för verksamheten. Särskilt nu, när de verkligen "står på kollegiets sida" mot de hemska nymodigheterna. Fröken ingår nog inte i kollegiet. Fröken är ny. Ung och naiv.

Fröken gillar inte Götiska förbundet. Fröken tycker inte om Lings morgongymnastik. Inte Skansen, teorier om att Atlantis egentligen låg vid gamla Uppsala eller nationalism heller för den delen...

Fröken gillar förbättringar och kundtillvändhet.

"Ahja, så ung är du inte, Fröken!" Du kan dra åt helvete. I sammanhanget är Fröken en iPad på kommunikationsmuseets runstensavdelning.

Om inte du granskar din verksamhet, vem ska göra det då? Det är först när du vet vad du sysslar med som du kan förbättra något...
- iPhonefröken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar