torsdag 18 februari 2010

Teodicé


SMHI pratar om en halvmeter snö. Tack så jävla mycket för det! Fröken åkte buss hem med "barnen" idag och kände sig som en FN-observatör i Rwanda. "Varför stoppar ni inte dem som kastar snö på och mular tjejerna i sexan?" frågar de normala barnen. "Nä," svarar de vuxna, "vi får inte kasta på dem. Vi är bara här för att övervaka". Helt bisarrt. Ungefär som när de belgiska FN-soldaterna i Shooting Dogs tittar på medan palmvinsberusade milismän slaktar obeväpnade kvinnor och barn med machete och sedan skjuter hundarna för att de inte ska äta av liken.

En något överdriven jämförelse kan tyckas... men nu är situationen inte fullt lika extrem utanför Frökens skola som utanför skolan i Rwanda. Å andra sidan känns situationen ganska hopplös för de stackars ungar som inte vill stå och vänta på bussen med snöbollarna haglande över sig samtidigt som de vuxna är ungefär lika trovärdiga som FN.

Fröken känner sig som en agnostiker/skeptiker. Om gud finns, varför får vi då så mycket snö? Som det verkar nu, så är det så att om gud finns, så är nog Fröken judinna, med tanke på hur straffande och illvillig Frökens gud verkar...

Dessutom inväntar Fröken utgången av ett möte för att se om hon ska lämna ett av sina uppdrag. Jag återkommer med det. Nu börjar det dra ihop sig till start. Go, Ferry!

Fröken Henry Huxley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar