söndag 14 februari 2010

Den ironiska generationen

Kanske inte Coupland-mässigt, men ändå. Det känns som om svensk idrottspress ibland behöver frispråkare som Björn Ferry. Han har en förmåga att uttrycka sig ungefär lika nyanserat, läs klumpigt/överilat, som Fröken.

Analysen efter dagens sprintlopp var klockren:

- Vad var det som hände egentligen?
- Det började snöa. Punkt.

Ferrys problem är att de som sitter på ordförandepsoter, alternativt ringer till tidningen och klagar på ordval, inte tillhör den ironiska generationen. Jag är van vid att min omgivning inte tolkar allt jag säger bokstavligt. Sharia-Fröken hade varit en jobbig jävel. Om sanningen ska fram, är det ofta en förutsättning att folk inte tolkar allt Fröken säger bokstavligt... Det har hänt att Fröken önskat livet ur folk utan att de dopat sig. Gett dem pungsparkar också för den delen (åtminstone i tankevärlden).

Herregud, man måste väl få lov att ha en åsikt om doping - som trots allt är förbjudet. De flesta normalbegåvade inser också att man näppeligen kan tolka ett yrkande på dödsstraff bokstavligt? Men, om man tränar flera tusen timmar per år är det väl rimligt att man reagerar mot fuskare?

Fröken har åsikter om föräldrar som inte tar sitt ansvar, skillnaden är väl att hon inte önskat livet ur dem i tidningen.... Å andra sidan har en känd tysk beteendevetare (Fröken minns dessvärre inte vilken) vid ett tillfälle hävdat att "för att rädda barnen, måste man döda föräldrarna", så Fröken är inte helt unik.

Snilleblixt, typ! Fröken insåg just hur man kan lösa dopingproblematiken... Skicka ut listor på misstänkta fuskare till samtliga deltagare och låt fuskarna starta först i skidskyttarnas jaktstart. Alternativt kan man förse alla fuskare med gula västar och placera ut skidskyttarna längs deras spår, oavsett idrottsgren. Då kan man dessutom spara in pengarna som alla B-prover kostar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar