måndag 8 februari 2010

Livräddaren

Studiedag imorgon. Det var i alla fall vad Fröken hade tänkt. Sett fram emot är kanske inte helt rätt ord, men ändå. Nu dök det upp en räddare i nöden, i form av VAB.

Fröken är så less på den nya organisationen. Och då är vi fortfarande kvar i den gamla... Två studiedagar kvar, och vi pratar fortfarande om exakt samma saker som de två senaste studiedagarna. Nu har ju inte Fröken någon examen i organisation och ledarskap (hon har i och för sig en fempoängare med sig i bagaget)... men nog fasen börjar det bli tid att fundera över visioner, mål och hur verksamheten ska organiseras.

Annars kommer det inte att bli några nya skolor. Bara två olika skolor i två olika hus, som arbetar exakt likadant som de alltid gjort. Å andra sidan är det kanske exakt det som ledningen eftersträvar. Trygghet. I alla fall om definitionen på trygghet är att man kör på i samma gamla vanliga hjulspår och gör exakt likadant som man alltid gjort.

Jag kan inte tänka mig att det kommer att äskas mer pengar och det innebär att vi kommer att tvingas arbeta likadant som vi gör nu, fast med ännu färre datorer och ännu mindre lokaler.

Då känns det extra motiverat att ha lagt en massa pengar på en reklambroschyr för de nya skolorna.

Vård av barn. Tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar