onsdag 26 augusti 2009

Die, die, die, my darling.


Eftersom Fröken ändå är förbannad, så kan det väl aldrig skada att pysa ut lite här också. Multi-tasking är bra. Fröken ska starta en personlig vendetta mot dumheten. Igen. Den här gången ska den även innefatta inflexibilitet och ovilja att lära sig av sina erfarenheter. Goda, såväl som dåliga.

Det som fått sinnet att rinna över senast är en dator - vill inte säga vilket världsberömt operativsystem det handlar om, men det är inte Mac OS X eller Ubuntu - som vägrar samarbeta.

Tidigare var det någon som arbetar i Frökens organistation, fast ett par snäpp över på rangordningen, som återigen ville ha Frökens åsikt om diskrepansen mellan resultaten på de nationella proven och slutbetygen... Som om det skulle vara konstigt att det är skillnad?

Politiker i allmänhet, och skolditon i synnerhet måste vara de mest misstänksamma, inkompetenta tjänstemän som finns. För, om nationella prov skulle vara allenarådande vad gäller slutbetyg, så kan sommarlovet börja i april, när proven är klara. Eftersom man inte gör någonting som har en möjlighet att påverka betygen på något enda sätt efter dessa prov. För helvete...

Den dag Fröken möjligen kan acceptera att tvingas slösa undervisningstid på nationella prov är den dag de skickas in för central rättning. För, om Fröken inte är kompetent nog att sätta rimliga betyg, så besitter hon knappast kompetensen att rätta ett så ofantligt viktigt dokument som ett nationellt prov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar