tisdag 20 juli 2010

Wanted


Fröken har fått sin första förbrytarbild hemskickad med posten. Hastighetskamera var det ja... Tur att den kom äntligen, för Fröken har väntat hela sommaren. Inte som på Tomten, och egentligen är kanske inte vänta rätt ord för det känns lite för positivt laddat.

Att behöva VÄNTA på att få böter är straff nog, tycker Fröken.

Fröken försöker dock se det positivt, för Fröken har kört för fort i arton år utan att få en enda bot (för fortkörning), och om man slår ut det så blir det ungefär som att få 6570 dagsböter à 30 öre... I händelse att någon matematikfröken läser Bekännelser, så ska det sägas att då Fröken är lingvist har ingen hänsyn tagits till petitesser som skottår vid uträkningen, utan den är mer tänkt som en illustration.

Fröken har dock, listig som hon är, hittat en lösning på problemet. Det fungerar ungefär som de P-botsförsäkringar som finns överallt, eller de Spårvagns-försäkringar de hade i Göteborg, där man betalar en liten summa till ett företag som sedan går in och täcker upp i den händelse man skulle få en bot...

Företaget i det här fallet heter Buttericks (och är helt ovetande om idén) och det handlar om en engångsavgift på 89 kronor. I Sverige är det tydligen så att det är föraren av bilen som är ansvarig för förseelsen och inte ägaren som i vissa andra länder.

Hursomhelst. Alla framtida böter kommer således att skickas hem till en gammal kollega till Fröken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar