fredag 2 juli 2010

Mala Vida


Eller, ja, egentligen inte... Fröken gillar att vara ledig. enda nackdelen med att vara ledig är att man inte bloggar så frekvent. Å andra sidan kan det kvitta, för att ju mindre Fröken bloggar, desto mindre retar hon sig på saker.

Så har det sett ut i alla fall. Dessvärre är gnället så djupt rotat i den svenska själen att det inte räcker med två veckors ledigt för att det ska försvinna... Så, då kör vi.

I förrgår retade sig Fröken återigen på ett av senare tids allvarligare I-landsproblem: Det faktum att man inte kan köra Spotify i bakgrunden på iPhonen samtidigt som man bloggar. Och vad gör Apple? Släpper en uppdatering som gillar multi-tasking...

Frågan är om inte Fröken då ska koncentrera sig på en app som automatiskt konverterar röstinspelningar till blogginlägg, så här i semestertider. Risken finns nämligen att Fröken blir åksjuk om hon ska blogga från hängmattan.

Fröken ligger på stranden och njuter av att studera småbarnsfamiljerna. "Men, du har ju barn Fröken?" Ja, men han är nio - en mp3-spelare får plats i fickan, alltså kan man tvinga honom att bära sina saker själv. Det Fröken studerar är hur de handskas med skrikande, varma småbarn i vagnar som ska dras/släpas/plöjas fram i jättevarm sand, samtidigt som man ska baxa ner parasoller, brassestolar, kylväskor, skötväskor, filtar, handdukar, leksaker... Ja, ni förstår...

Fröken ler och tittar åt andra hållet. Där står Majsan. Majsan är det närmaste Frökens badstrand kommer Maria och Anna och de andra Hollywoodfruarna... En bag-in-box-hemmafru som håller hov på stranden. Hon går runt med sina cliniqueinsmorda melanomben och ett glas boxrosé från tidig morgon till sen eftermiddag och underhåller sina tillresta väninnor. det känns som om vi kommer att få tillfälle att återkomma till Majsan i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar