fredag 23 juli 2010

Skolstartserbjudande...

Du måste skoja! Fröken tycker att det är illa nog att det bara är tre veckor kvar av sommarlovet. Men, tre veckor är ju ändå tre veckor!

Det måste finnas fler än Fröken som tycker att det är skönt att vara ledig, eller?

Dessutom inser ju Fröken att handlare måste marknadsföra sina varor, och vad är bättre att använda sig av då än just SKOLSTARTSERBJUDANDEN... Fröken köper hellre en SOMMARLOVSSLUT-line, och då i helsvart.

Inte blev det bättre av att Fröken vaknade tillsammans med TV4 Morgon i morse. de hade en tyckarpanel bestående av Johanne Hildebrandt, Erik Hörstadius och en till (någon Jessica, tror jag). Första tyckarfrågan handlade om ett treterminerssystem i skolan... Erik framförde tunga tvåterminersargument, som att man behöver andrum ibland, ett break och tid för viktiga tankar. Johanna kör ett mer mörkblått lönsamhetstänk helt utan tanke på kvalitet. Det viktigaste är att man kan göra utbildningen klar snabbt.

"Jag har minsann varit i Afghanistan och där har det det inte så lätt..." Nej, det har de inte. Men det är inte hållbart att använda det som argument för att vi svenskar gott kan jobba lite hårdare, för att vi har det lite för bra. "I Sverige behöver vi inte skuldsätta oss för att få gå i skolan". Exakt. Och det är väl just det som är bra med Sverige? Å andra sidan har Fröken skuldsatt sig för att få en utbildning, så det är väl bara att gratulera Johanne i så fall, om hon lyckats göra det utan CSN...

Nu låter det återigen som om Fröken är en latmask. Det är kanske sant, men desto viktigare är att lättja är kreativitetens absolut bästa bränsle.

Erik Hörstadius, du är Frökens hjälte för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar