torsdag 15 juli 2010

Alive


Whooooohoooooooaaaaaaahhh! I'm still alive... Fröken känner sig som Eddie Vedder.

Fröken har campat på en hemlig camping längst i söder... Fröken hade aldrig campat innan, om man inte räknar Hultsfred (och så beter man sig inte på vanliga Svensson-campingar). Hursomhelst var Fröken sprängfylld av fördomar mot campare och den stora frågan var om de skulle infrias?

Svar, ja. En fördom var att campare går runt i tofflor och kalsonger. Den stämde inte riktigt. Kalsonger och FOPPA-tofflor är det numera - Campare 2.0

Nu går ju inte alla campare i kalsonger och foppatofflor, men de finns. Fröken har sett dem IRL.

Fröken anar redan nu att detta kan bli ett långt och osorterat inlägg, för hon känner sig så full av nya intryck som hon bara bubblar över av.

Man ska kanske börja från början, för enkelhetens skull? Fröken har alltid tänkt sig en kakafoni av färger och intryck på en camping. Här möttes hon dock av en strikt vit-grå-blå färgskala. Finns det verkligen bara en enda tillverkare av förtält och vindskyddstyg? Husvagn efter husvagn i snörräta rader. Som ett koncentrationsläger för solbrända tjockisar...

Det ska kanske sägas att Fröken startade sin campingvistelse på minus, eftersom Fröken kom med tält. Om man ser en camping som ett mikrosamhälle, så är en tältare på en husvagnscamping är ungefär lika populär som en AFA-aktivist...

Kjell-Åke från Löderupstrakten som legat på campingen sedan 1973 hade i alla fall aldrig sett på maken.
- Det har ALDRIG legat några tält till HÖGER om den gångstigen ner till havet!
- Jobbar du här?
- Jag har legat här sen -73.
- Tjejen i receptionen sa att det inte fanns några fasta platser och att det var ok att slä upp tälten här...
- Det är lite väl magstarkt. Var ska ungarna leka?
- Kanske på någon annan av de fyrtiotusenkvadratmeterna? Eller vid bollplanen? Eller på lekplatserna?
- Där har aldrig legat några tält till höger.

Kjell-Åke försvann för att kalla till ett extra långliggarmöte för att få bukt med tältproblemet.

- Det där bordet har alltid stått på kullen i sanddynerna.
- Vi frågade om vi fick låna det om vi ställde tillbaka det.
- Det är väl magstarkt. Var ska ungarna sitta?

Måste kännas tryggt att som sommarjobbare få en mentor (läs Gauleiter) som Kjell-Åke, som vet var tidningarna ska ligga, när bullarna kommer, hur många man får köpa, hur ofta ungarna i husvagn 14 kissar, vem som inte torkar av diskbänken, vem som duschar för länge och vem som inte är tyst klockan elva.

Igår var det Frökens sällskap som inte var tyst klockan elva. För att ytterligare förstärka den historiska illusionen fick ett av barnen en utskällning på tyska för att i mörkret ha snubblat på ett tältsnöre.

Kjell-Åke har legat på plats 1, bredvid receptionen/incheckningen sedan 1973, har en emaljerad välkomstskylt och brevlåda ute vid parkeringen - och sålunda terroriserat sommarjobbare i trettiosju år... Fröken misstänker varför det bara används en typ av förtält.

Fröken ska åka tillbaka till campingen och hälla vatten i hans regnmätare, bara för att sabba statistiken.

Nu har i alla fall Fröken varit en god förälder och tagit med sitt barn på tältsemester. Och, på så sätt gynnat den framtida hotellnäringen. "Mamma, mitt täcke är blött..." En av konsekvenserna med trettiofemgradig värme är en kvällsluftfuktighet på en miljon procent i tältet. Som att bo i en dusch.

Fröken tar en paus. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar