onsdag 27 januari 2010

Kill All Hippies


Fröken är med största sannolikhet utsatt för en komplott. Det kan omöjligt finnas någon annan förklaring till att det, en månad EFTER jul, vräker ner två decimeter snö! Eller?

Global warming någon? Al Gore har kanske rätt, för detta är en jävligt inconvenient truth! Två decimeter snö till, utöver de två vi redan hade? På en skånsk högstadieskola? Skulle inte tro det. Fortsätter det så här så är det inte snöfritt förrän till Valborg, och då har Fröken antingen blivit sjukskriven eller, mer sannolikt, polisanmäld, fälld, dömd och inlåst.

Fröken har haft en mindre kontrovers med en sexa som Fröken hade det extremt dåliga omdömet att låta vara inne i klassrummet under en kortare eftermiddagsrast. När Fröken kom in i klassrummet hade tydligen Ingen spillt ut en mugg kaffe över Frökens skrivbord, tangentbord och papper. Efter tio minuters förhör insåg fröken hur Cyklopen i Odysséen kände sig när den mångförslagne Odysseus hade stuckit ut hans öga.

Den där Ingen kommer inte att få något bra betyg i svenska...

När det gick upp för ungarna att Fröken varken tänkte torka upp kaffet eller lägga ner förhöret så offrade Någon sig och torkade upp kaffet, trots att Ingen borde göra det. Ingen blev utpekad av ett flertal klasskompisar, men blånekade. Om klassen bara hade bestått av Ingen, så hade Fröken använt honom som trasa och sedan vridit ur honom och kastat bort honom...

Den specifika egenskapen att ställa till med sattyg och sedan blåneka är en egenskap som Fröken har svårt att tycka om. Det är helt klart mer okej att leva rövare om man står för det och tar konsekvenserna.

På tal om det, så har Fröken en elev som vägrar att inse att Fröken alltid ger igen. Och alltid med ränta - ocker har aldrig varit ett problem för Fröken om det handlar om hämnd eller bus. Fröken har dessutom sett så många säsonger av Sopranos att hon vet att hämnden smakar bäst när den serveras kall. Fröken tar inte en snöboll utan att ge tillbaka och med tanke på väderprognosen framöver, så bör nog den åttonde dvärgen, Tröger, ta med extrakläder om han inte ska få lunginflammation av snön innanför tröjan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar