fredag 8 januari 2010

Hey ho, let's go


Då var det dags! En ny termin har börjat. Inga elever ännu, kanske lika bra det. Det är illa nog att sitta och konferera och uppstarta i två dagar i en icke uppvärmd skola full av halvvakna pedagoger. Tur för eleverna att de inte behöver uppleva det! Fröken tänkte sortera sina intryck från terminens två första dagar.

Fröken upphör inte att förundras över hur vissa kollegor fungerar. Fröken har en kollega som får Ludvig XIV, eller XVI för den delen, att framstå som extremt ödmjuka, icke-självcentrerade personligheter. Igår var det helt omöjligt att byta ordningsföljd på två aktiviteter eftersom "vissa faktiskt jobbar på fler än en skola". "Vissa" motsvarar en person som förmodligen hade tyckt att kvalitetsarbete var mindre intressant och därför tänkt vara någon annanstans då.

Dagens arbete innebar fullt fokus på de nya organisationerna. Rektorerna hade som målsättning att börja dagen med att förtydliga de nya arbetslagsledarnas egentliga arbetsuppgifter. Dessvärre var de nog lite mer uppriktiga än planerat.

Fröken fick en massa dåliga vibbar och kunde bara tänka på Matrix, Quisling, Stasi, Brave New World, Big Brother och Jossi i Bröderna Lejonhjärta...

Worst case scenario för de stackars arbetslagsledarna blir en form av sanktionerad vuxenmobbning, med kollegor som tystnar så fort de kommer in i arbetsrummen och hemliga arbetslagsmöten...

Tur att eleverna kommer på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar