tisdag 1 september 2009

Upp, upp, upp, ner

"Vilket är det man är om man inte kan få barn? Är det senil eller steril?" Vad svarar man på en sådan fråga från en åtta som har sex- och samlevnadsläxa? Fröken är känd för att vara rak och ärlig, så hon svarade såklart "Båda". För seniliteten som sådan medför ju antingen att man glömt var barnen kommer ifrån, eller att åldern gjort en ofruktsam...

Seniliteten/steriliteten kunde ibland slå till tidigare. I vissa fall redan för femton år sedan, för då hade Fröken sluppit massor av problem. Åtminstone med en del föräldrar, som då inte varit föräldrar till någon av Frökens elever (utan placerade på något äldreboende).

Fröken anser att det är viktigt att man tränar eleverna att tänka själva och att stå för sin åsikt. Synd att inte alla föräldrar tycker det... För, om nu inte föräldrarna kan stå för vad de tycker, känns det som en tämligen komplicerad uppgift att få deras telningar att göra det - på riktigt alltså.

Fröken gillar att gå till källan. Alltså menar Fröken att om en förälder har någon form av synpunkter på Fröken så är man välkommen att ta det med Fröken. I 99 fall av 100 tar Fröken inte illa upp. Det som stör Fröken är om man ringer chefen och klagar, inte vill att han pratar med Fröken och inte vill prata med Fröken själv - samtidigt som man hälsar glatt och vinkar på Fröken när man ses på stan. Det är det hundrade fallet.

Nästan så att Fröken ser fram emot utvecklingssamtalen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar