torsdag 17 september 2009

Sanningen har fått en yxa i huvet

På Frökens skola sparar man pengar genom att inte skicka elever med stora behov till resursskolor. Man behåller dem, tömmer de redan minimala resurserna och klappar sig på axeln för att man "minsann klarar av att hantera de besvärliga eleverna själva"...

Till vilken nytta? undrar Fröken. Kontentan blir att istället för att hjälpa de femton andra som bara behöver lite stöd, får elevassistenten punktmarkera en person för att han inte ska slänga mobiltelefoner i huvudet på sina klasskamrater så de måste till sjukhus. Svensk skola i ett nötskal - alla ska med. Och det funkar ju i en skola med ett G-uppdrag som det vi har. Alla eleverna ska ha minst betyget godkänd. Jo, något annat kan de ju knappast få om all hjälp ska gå till elever som både hade mått bättre och nått bättre resultat om de varit någon annanstans.

För övrigt tycker Fröken att det är förvirrande att åka hem från jobbet med kollegor som arbetar deltid. Inte för att hon inte uppskattar det, tro inget annat. Men när de säger "Trevlig helg", så har Fröken en dag kvar.

Lotto-Åke-Fröken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar