tisdag 2 juni 2009

Bli inte som Fröken. Bli värre!


Fröken är allergisk. Mot ludd. Framförallt sånt ludd som kommer uppifrån, som sakta sipprar neråt genom en organisation.

Fröken gillar att bestämma. Kanske är det därför Fröken blev just fröken - för att Fröken oftast har rätt. Frökens problem är dock att hon inte gillar att bli bestämd över. Framför allt inte när de som bestämmer över Fröken har fel. Därför är Fröken inte intresserad av rektorstjänster. Har svårt att se Fröken i en mellanchefsposition, där man tvingas fatta trista beslut på luddiga grunder. Fröken har - för det mesta - som princip att aldrig göra sådant som hon inte kan stå för. Fröken hade blivit en usel mellanchef, och förmodligen en ännu sämre militär. En fördel med att vara Fröken är att man kan glömma göra vissa saker, eller tolka dem fel. Båda sakerna kan ses som eufemismer för "det skiter jag i", fast det är egentligen inte riktigt så enkelt.

Lösningen på problemet är enkel. Låt Fröken bestämma över skolan, som en upplyst despot. En Fröken av Guds nåde. Då jävlar...

...eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar