onsdag 15 april 2009

Din röst i natten


Fröken anar ljuset. Eller ja, klockan är 23.10, så ljust är det väl inte egentligen... Men, omdömena börjar bli klara. Åtminstone sjuornas. Deadline på söndag.

Dessvärre kommer en deadline till, lite lite längre fram. Då ska sexornas vara klara... Tur att man inte kunde skriva några idag - då hade nog Fröken blivit anmäld. Två timmar lektion med 6B (de heter egentligen något annat) hade varit en bra start för IUP-skrivandet. En myllrande myrstack på runt 130 decibel kan vara en rimlig beskrivning för folk som saknar lärarerfarenhet.

Och då pratar vi bara om ena halvan av klassen. Andra sidan är änglalik, intresserad, ambitiös och lättarbetad. Det optimala hade varit två klassrum - ett med skön möblering och modern teknik och ett helt sockerfritt med madrasser på väggarna och decimetertjocka ljudisolerade glasrutor.

Jag är fullt medveten om att det är en av de större utmaningarna för mig som lärare, men jag kommer inte att hinna bygga färdigt det madrasserade rummet om jag måste skriva alla omdömena också...

Goodnight, and good luck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar