torsdag 23 april 2009

Big Brother...

Ett delikat problem uppstår när vänner på FaceBook addar chefen... Hur förhåller man sig till det? Kan man löneförhandla på chatten då? Ska man rent av byta vänner för att inte riskera att behöva byta chef? Eller kan man räkna med att även en chef skiljer mellan jobb och privatliv?

Nu nosar vi nästan på den mest klassiska av lärarmyter, nämligen den att lärare saknar egna hem. Att de helt enkelt rullar ut sina liggunderlag efter avslutade konferenser och kurar ihop sig under sina skrivbord. Att enda gången man träffar en lärare på stan är när vaktmästaren slarvat med låsningen.

För är det kanske i så fall också en myt att chefer saknar hem? Att de verkligen har hus, familjer och barn. Att de inte tillbringar kvällar och nätter framför datorn, trålandes Faceböcker och communities för att kartlägga sina anställda. Kanske. Bara kanske.

Inte för att FaceBook används för bekännelser av samma tyngd som en virtuell biktstol som den här, men ändå. Fröken är ibland dålig på att väga sina ord på jobbet, och ännu sämre utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar