tisdag 4 september 2012

Seriöst!?

"Vad gör du nuförtiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för längesen vi sågs..."

Håll käft. Det var knappt det blev något nu heller. Ötzi låste ute Fröken från kontoret. Fröken inbillade sig att det räckte att lämna dörren öppen och lyset tänt för att till och med Ötzi skulle fatta att hon inte var sist kvar...

"Men, allvar nu, Fröken? Varför bloggar du aldrig? Du var ju mitt ljus i mörkret, min boj i bukten, min fasta punkt..."

Ja, du vet... Terminsstart är ju alltid tajt. Det var lite lugnare innan, när Fröken bara var lärare. Denna terminen är hon ju studievägledare, schemaläggare, administrativ chef och rektor också. Och utvecklare.

Eller så är det så att Fröken inte alls är otydlig ibland. Som hon alltid trott... Kanske har studenterna i hela Frökens yrkesliv bara trott att de gått någon helt annan kurs än den Fröken hållit... För tredje dagen i rad har studenter efter 85 av 90 minuter insett att det de trott var Svenska 1 i själva verket var Svenska 2. Det kan ju vara så. Att Fröken alltid är jävligt tydlig och strukturerad och pedagogisk, medan studenterna av sina scheman lurats att tro att det är Fröken som är dum i huvudet.

Det är en anledning till att Fröken inte orkar blogga så jävla mycket just för tillfället. "Du borde fått massor av uppslag efter terminsupptakten, Fröken", stod att läsa i en kommentar. Ni kan säkert hitta den och se att det inte är korrekt återgivet, men det är min blogg. Jag bestämmer. Och, jo, massor av uppslag har det blivit. Bekymret är bara att Fröken inte blivit så tsunamibortspolad av idioti sedan hon lämnade det sjunkande högstadieskeppet, så hon är inte riktigt van vid att sålla i bruset.

Kanske lugnar det sig lite. Fram i november eller något.

Hur jävla svårt ska det vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar