måndag 10 september 2012

Vi vuxna kan ju välja...

...när vi vill ha semester. Säger en icke namngiven (i alla fall här) rektor på en skola i Norrköping. Fröken skriver inga namn. Är du ändå nyfiken kan du googla "allianspopulistiskt dravel" så bör du hamna ganska nära. "Det blir enklare att planera", säger han när han presenterar iden om att man själv kan välja vilken vecka man vill ha höst- respektive sportlov.

Enklare för vem? För Fröken som kan köra samma veckoplan i fem veckor? Eller för föräldrarna som kan åka på billigare resor? Eller för resebolagen som plötsligt kan boosta priserna i fem veckor?

Inte enklare för Fröken i alla fall, för den tid hon spar på planering får hon lägga på föräldrasamtal istället och förklara varför vi kör samma mög i fem veckor.

Antar att cash är viktigare än resultat.

Antar dessutom att höst- och sportlov är ett minne blott då. Alla vet ju att lärarjobbet är ett kall. Då behövs varken lov eller lön.

Historiskt dumt! Så jävla dumt. Skulle någon ha en avvikande åsikt är den välkommen. Vi ses i kommentarsfältet ( det är blogg för "på parkeringen")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar